charmerende havnemiljø
RAMMEN OM BOFORMS PRODUKTION GENNEM MERE END 30 ÅR

Historien om boform tager sin begyndelse i Aalborg i 1979, hvor den unge tømrersvend Ove Skou beslutter sig for at udvikle sit eget køkkendesign. Han var ikke synderligt imponeret over hverken kvaliteten eller udformningen af de køkkener, som han monterede for datidens køkkenproducenter. Udrustet med en blok kvadreret papir og en gul Viking blyant slog han de første streger til det, der senere blev til boforms model Line, som da var et banebrydende nyt design. Ove havde udtænkt en idé med grebsfrie fronter, hvor skuffer og låger åbnes ved, at der gribes i kanten eller siden. Derved skabes der gennemgående vandrette eller lodrette linjer – Line seriens signatur.  Designet er gennem årene blevet taget op af stort set alle køkkenproducenter, dog sjældent på et niveau, der svarer til boforms, når det gælder kvalitet og sans for detaljen. Som Ove ynder at udtrykke det ”boform line – originalen blandt kopier”, en formulering, som blandt andet blev anvendt i en serie af annoncer tilbage i 1980´erne.

 

 

dansk design index
ELEGANCE OG TIDLØSHED

boform line blev i 1986 optaget i Dansk Design Index og har gennem de sidste godt 35 år løbende gennemgået en skånsom evolution, med respekt for den subtile elegance og tidløshed, som den dag i dag er selve kernen i boforms måde at tænke inventar til hele boligen på.

 

Ove forblev eneejer af boform frem til 1993, hvor han indgik partnerskab med John Kindberg, som fik ansvar for den daglige ledelse, økonomi og projektsalg. Ove kunne dermed hellige sig sit hjertebarn – udvikling af design og den utrættelige søgen efter nye metoder og materialer efter devisen: alting kan altid gøres lidt bedre.

 

 

boform til eksklusive ejendomme
VALGT AF VISIONÆRE BYGHERRER OG ARKITEKTER

John og Oves partnerskab viste sig at være en stærk konstellation. boforms status som en markant designvirksomhed blev udbygget med en kontinuerlig strøm af unikke og banebrydende løsninger fra Oves hånd. Samtidig sikrede John, at boform fik fodfæste i et stadigt voksende marked for eksklusive boligejendomme, hvor bygherrer og arkitekter ofte valgte at samarbejde med boform på inventardelen for at give projekterne ekstra kant, og derved løfte sig over hvad konkurrenterne tilbød. Se mere under fanen ”projekt”. I 2007 valgte Ove og John at afhænde virksomheden til en ny ejerkreds med Industriudvikling i spidsen.

 

 

tid til nye designlinjer
NYTÆNKNING MED AFSÆT I BOFORMS VÆRDIER

I 2010 ansatte Industriudvikling Lars Mehlum som administrerende direktør. boforms grundfæstede tro på, at der altid vil være kunder til et produkt af kompromisløs kvalitet i høj håndværksmæssig udførsel, var kraftigt udfordret grundet finanskrisen. En strategiplan for boforms fremtidige kurs måtte iværksættes. Modsat en del af de nærmeste konkurrenter, som helt eller delvis valgte at outsource produktionen til lavtlønsområder og slække på krav til kvaliteten, besluttede Lars, med opbakning fra boforms bestyrelse, at gøre det stik modsatte. En proces med selvransagelse og en opstramning af organisationen, både i salgsleddet og på fabrikken i Aalborg blev igangsat. Arbejdet med at skabe nye designlinjer og udvidelse af produktsortimentet, med et stort indslag af håndværksmæssig kunnen, blev skudt i gang.

 

 

cph square
- EN RÅ OG URBAN STIL

Indsendelse igang

Indsendelsesfejl

Indsendt